Actueel

 

Sinds kort ben ik aangesloten bij de community www.hoogsensitief.nu

Op 2 februari 2018 geef ik een lezing voor de professionals van deze community.

Ik vertel daar hoe ik in mei 2000 als pionier de eerste stappen zette om samen met anderen een netwerk voor HSP's in Nederland op te zetten. Kijk hier voor meer informatie.Dat netwerk is er inmiddels. Er is een levendige HSP-gemeenschap met een uitgebreide website met een kennisbank, alle boeken over hoogsensitiviteit, waar je andere HSP's en collega's kunt ontmoeten, waar je over allerlei onderwerpen kunt lezen en discussiëren. Voor mij is het een feest! Een droom die uitgekomen is. 

 

Sinds een jaar woon ik in een school in Den Bosch.

We hebben deze school met 16 mensen van de gemeente gekocht en in eigen beheer laten verbouwen tot een prachtig appartementencomplex. Het is gelegen aan een mooi park met een waterplas en in een rustige wijk, terwijl het maar 10 minuten lopen naar het centrum is. We wonen hier met de intentie elkaar waar nodig te helpen. De appartementen zijn levensloopbestendig. Ik heb hier een mooie ruime werkkamer. Ik ben mijn carriëre op een basisschool begonnen en ik hoop mijn laatste levensfase op deze mooie plek te mogen doorbrengen.

In verband met de verbouwing, twee verhuizingen en andere omstandigheden ben ik een paar jaar uit de running geweest.  Ik ben nog aan het kijken welke activiteiten nu bij me passen.

 

 

Boeken

De vijfde druk van Het geluk van Hooggevoeligheid is uit!

Hetgelukvanhooggevoeligheid

Het is nu dertien jaar geleden dat Hooggevoeligheid als uitdaging uit kwam. De afgelopen maanden las ik het opnieuw, en het was verbazend actueel voor me. Hier heb ik echt wat aan, dacht ik. De nieuwe en geactualiseerde druk in een nieuw formaat verschijnt op 16 juni. Deze versie is onder meer uitgebreid met het resterende deel van Hooggevoeligheid als Levenskunst.(Het andere deel staat in de nieuwe uitgave van Hooggevoeligheid als kracht). Je kunt het boek hier bestellen. Het kost € 9,99.

  Cover Hooggevoeligheid Als Uitdaging

 

Van de nieuwe versie van Hooggevoeligheid als kracht  is inmiddels de tweede drukverschenen.